>>9817701Fant je programer - ali so vsi tako skopušni?
S fantom sva skupaj 2 leti. On je 28 in dela kot programer (računalničar) sama sem 24 in sem se pravkar zaposlila, izdelujem 3d animacije. On za moje pojme zelo dobro zasluži (skoraj 2500eur neto preko s.p. ja). Vsak dan pa me bolj muči to njegovo skopuštvo, ki mislim da je kar način življenja. Nič si ne privošči, cele dneve samo gleda kje bi še kaj privarčeval in zaslužil. Naprimer:
Na prvi zmenek me je prišel iskat s skoraj 20 let staro škodo. Takrat sem bila mlajša, študentka in se mi to ni zdel nek problem. Danes se še vedno vozi s to kripo - pravi, da dokler nima stroškov avta ne bo menjal. Pa čeprav sem ga večkrat prepričevala saj vem, da si lahko privošči kaj bolj luksuznega. Pravi, da tisti v dragih avtomobilih samo plačujejo kredite.
V službo je hodil (sedaj dela od doma) oblečen skoraj kot brezdomec. Poleti kar v kratkih hlačah in majici ter japonkah. Nič se ne poslovno uredi, kot se (za moje pojme) od pisarniških uslužbencev pričakuje.
Zadnjič so k nama prišli na obisk njegovi sodelovci. Kar me je zmotilo je, da so se polovico časa pogovarjali o denarju in kriptovalutah, po drugi strani pa od 6 ki so bili na obisku imata samo 2 avto, ostali se po Ljubljani vozijo s kolesom, kako gredo kam drugam pa ne vem. En je celo pred leti kupil stanovaje za oddajo, sam pa sedaj živi z ženo pri starših v mansardi.
Nonstop mi govori o pasivnih prihodkih in da je treba kot mlad postaviti temelje in lastno podjetje. Od začetka sem mu verjela, sedaj pa vidim, da bo tako (garanje in skopuštvo) kar celo življenje. Saj greva na počitnice, tudi kam izven evrope ampak tudi tam gleda na vsak evro.
Nevem ali je smiselno, da še nadaljujem v tej zvezi? Kdaj se bo to delo obrestovalo in bo čas za uživanje? Glede na to kakšni so njegovi sodelovci/sošolci semizdi, da je to neka poklicna deformacija? Tiste ki ste v zvezi z računalničarji, ali so tudi vaši takšni?